Schaapskooi met rieten kap

Project: Schaapskooi met rieten kap
Locatie: Someren

Dit project is één van onze koningsstukken. De schuur heeft een afmeting van maar liefst 9 x 18 meter en is 5 meter hoog. Daar gaat elke houtliefhebber van glunderen! De wens van Jan was om ooit eens eenzelfde authentieke schaapskooi te hebben als zijn grootvader. Hoe mooi is het wanneer je dat kunt realiseren! Dan ook meteen een kippenhokje erbij om elke dag een vers eitje te kunnen rapen.

De grote eiken deuren zijn bekleed met ouderwets in het vuur, op maat gesmeed hang en sluitwerk. Als verrassing voor de familie hebben we de smid in elk item de eerste letter van hun familienaam laten slaan. Een verrassing die zeer gewaardeerd werd.
Via de eiken trap kom je op de hooizolder. We hebben er bewust voor gekozen de vloerbeplanking van de zolder zonder tand en groef te maken. Daardoor vallen de lichtstralen van de dakvensters nu ook door de kieren van de vloer in het hooi bij de schapen. Dit geeft een prachtig sprookjesachtig plaatje beneden in de stal. Het zijn dit soort kleine details, die zo’n project bijzonder, uniek en helemaal af maken. Jan is zeer tevreden met het eindresultaat. En hoewel wij elke klus waarderen -van klein tot groot- zijn ook wij op dit project meer dan trots!

Eikentuinhuis

Eikentuinhuis is een onderdeel van De Houtwinkel Bladel. De naam ‘Houtwinkel’ geeft al aan waar onze liefde ligt: bij het hout in al zijn glorie. Sinds 1959 realiseren we zowel binnen- als buitenprojecten op maat met hout als basis. Ook Hubo Bladel, Life & Garden Bladel en Woonplaza zijn onderdelen van De Houtwinkel Bladel.