Poolhouse

Project: Poolhouse
Locatie: Eindhoven

Dit poolhouse is echt een plaatje om te zien! Toch is ook dit project ontstaan uit louter praktische wensen. Angelique wilde graag een mooie ruime overkapping om lekker te relaxen na een frisse duik in het zwembad of ’s avonds met vrienden een lekker glaasje wijn te drinken. Navraag maakte duidelijk dat het hier gaat om echte ‘blote voeten’ mensen. Een Padouk houten vlonder is dan ideaal bij een zwembad. De vlonder loopt aan de voorzijde door tot buiten de overkapping, zodat daar nog lekker genoten kan worden van de zon.

Het ontwerp heeft een schilddak met aan de binnenzijde prachtig eiken vakwerk. Een mooie hanglamp licht dat prachtig uit. De berging en technische ruimte hebben een plat dak. Door de voorwand een beetje terug te plaatsen ten opzichte van de voorzijde van de overkapping oogt het geheel minder kolossaal en blijft het poolhouse mooi in balans met de omgeving. De dakrand van het plat dak hebben we laten doorlopen als stijlvolle bakgoot bij het poolhouse. Dat geeft net een wat luxere uitstraling en maakt het een mooi geheel.

Bij het poolhouse realiseerden we ook een ruime buitenkeuken met grote kookplaat, zodat Angelique lekker buiten kan koken voor haar gasten. Vanzelfsprekend horen daar een koelkastje en stromend water bij. Laat die zon maar komen!

Eikentuinhuis

Eikentuinhuis is een onderdeel van De Houtwinkel Bladel. De naam ‘Houtwinkel’ geeft al aan waar onze liefde ligt: bij het hout in al zijn glorie. Sinds 1959 realiseren we zowel binnen- als buitenprojecten op maat met hout als basis. Ook Hubo Bladel, Life & Garden Bladel en Woonplaza zijn onderdelen van De Houtwinkel Bladel.