Paardenstal

Project: Paardenstal
Locatie: Netersel

Dat we niet alleen voor woongenot van mensen zorgen is wel duidelijk. Deze schitterende paardenstal is van alle gemakken voorzien en bijna geen ‘stal’ meer te noemen.
Het project is volledig in eiken uitgevoerd. Aan de buitenkant zijn de wandplanken voorzien van zwarte vochtregulerende beits. Aan de binnenkant bewust niet, zodat het niet te donker wordt binnen. Boven een derde deel van de stal is een open hooizolder, die aan de buitenkant bereikbaar is door een eiken deurtje. De zwartgelakte stalen ramen in eiken kozijnen geven die typische landelijke uitstraling van een boerderij. De gemetselde borstwering is voorzien met speciestucwerk. In het dakvlak zijn twee dakramen geplaatst. Deze zijn splinternieuw, maar ogen authentiek en voldoen aan alle moderne eisen zoals isolatieglas en tochtdichting. Voor de stalinrichting, staldeuren en de doorsteek omheining hebben we de samenwerking gezocht met een Nederlandse leverancier die gespecialiseerd is in deze combinatie van gelakt staal met bamboe composiet. Ook dat moet immers passen in het totaalplaatje!

Eikentuinhuis

Eikentuinhuis is een onderdeel van De Houtwinkel Bladel. De naam ‘Houtwinkel’ geeft al aan waar onze liefde ligt: bij het hout in al zijn glorie. Sinds 1959 realiseren we zowel binnen- als buitenprojecten op maat met hout als basis. Ook Hubo Bladel, Life & Garden Bladel en Woonplaza zijn onderdelen van De Houtwinkel Bladel.