Kwaliteit

 

 

Al jaren hebben wij een passie voor eikenhout. Onze eiken tuinhuizen worden gemaakt van spintvrij Frans eikenhout: het beste Europese eikenhout van prachtige kwaliteit met een karaktervolle uitstraling. In elk ontwerp zorgen we dat het eikenhout vrij staat van de grond, door toepassing van metselwerk, een hardstenen borstwering of hardstenen consoles.

 

De beste houtsoorten


Voor draaiende delen, zoals ramen en deuren, gebruiken we het originele blank Western Red Cedar. Een houtsoort die bekendstaat om zijn zeer hoge duurzaamheid (duurzaamheidsklasse 1). Western Red Cedar werkt nagenoeg niet, waardoor ramen en deuren altijd perfect functioneren. Een prettige bijkomstigheid van Red Cedar is dat het dezelfde mooie zilvergrijze kleur krijgt als Frans eikenhout.

 

Zowel Frans eikenhout als Western Red Cedar heeft een zeer lange levensduur. Een solide basis om eindeloos lang van te genieten!

 

 

Leave A Comment

Eikentuinhuis

Eikentuinhuis is een onderdeel van De Houtwinkel Bladel. De naam ‘Houtwinkel’ geeft al aan waar onze liefde ligt: bij het hout in al zijn glorie. Sinds 1959 realiseren we zowel binnen- als buitenprojecten op maat met hout als basis. Ook Hubo Bladel, Life & Garden Bladel en Woonplaza zijn onderdelen van De Houtwinkel Bladel.